torstai 23. joulukuuta 2010

Höyhenenkevyt enkelisiivous

Voi olla, että olen tämän kanssa jo myöhässä, mutta vaikka vastaisuuden varalle lainaan tässä parasta koskaan lukemaani tai näkemääni joulusiivousohjetta. Kiitos siitä kuuluu Anna-Mari Kaskiselle ja tämän siivin toivotan sinulle ihanaa, levollista, neutinnollista, mukavaa, onnellista, jouluista ja okei, myös siistiä, joulun aikaa!

1. Sytytä kynttilöitä eri puolille kotiasi.

2. Laita soimaan joulumusiikkia.

3. Keitä lämmintä juotavaa: kahvia, glögiä tai teetä.

4. Käytä vain äänettömiä siivousvälineitä (huiskuja, harjaa, rättejä)

5. Ota lähietäisyydelle kolme pussia: yksi roskille, yksi keräyspaperille ja yksi tavaroille, joiden omistajasta, käyttötarkoituksesta tai vakinaisesta olinpaikasta ei ole tarkempaa tietoa.

6. Liiku rauhallisesti ja lajittele vastaantulevat tavarat kolmeen pussiin sekä muut irtonaiset tavarat omille paikoilleen, jos niillä sellainen on.

7. Päätä, että mikään inhimillinen ei ole sinulle vierasta.

8. Älä herätä muita perheenjäseniä vaikka mieli tekisi ja vaikka he olisivat syyllistyneet sotkun synnyttämiseen.

9. Jos kuitenkin alat hermostua, avaa ikkuna tai astu parvekkeelle tai pihalle. Katso tähtitaivasta ja aseta mielipahaa herättänyt sotkuinen kohta oikeisiin mittasuhteisiin maailmankaikkeuden kanssa. Jos yö on pilvinen, kuvittele tähtitaivas.

10. Muista, että kaikki jää aina kesken.

11. Istahda siivouksen lomassa nauttimaan kynttilänvalosta, lämpimästä juotavasta ja joulumusiikista.

12. Muista, ketä varten siivoat, millaiseen ympäristöön hän syntyi ja millaiseen kotiin hän tänä jouluna tuntisi olonsa tervetulleeksi.


Saakoon joulun itseoikeutettu Syntymäpäiväsankari tulla vieraaksesi ja siunata sinuakin kaikella sillä hyvällä, minkä hän lahjana on meille halunnut ojentaa!

1 kommentti:

  1. Kiitos Miialle (ja Anna-Marille) keventävästä joulusiivousohjeesta. Onneksi olen viimeinkin oppinut suurpiirteisemmäksi ja delegoimistaidotkin ovat pikkuhiljaa kehittyneet. Näin aatonaattona en olekaan siis rättiväsynyt ja kiukkuinen, ihanaa!
    Samaa toivon muillekin eli rauhallista, siunattua joulua! T. Riitta

    VastaaPoista